RSS

Esclaus del Hougan

29 Nov

Un zombi, o també zombie, en el context del vudú d’Haití, és equivalent a un cos sense ànima, tornats a la vida, per utilitzar-los en treballs físics. Es creu que el terme zombi ve de “zumbi”, originari del Zaire i s’utilitza per anomenar als mèdiums que poden manipular els esperits; aquest són els bruixots de la tribu o “hougans”, que desprès de la catalèpsia ritual inicial, es apte per crear, un mort vivent.

zombis

Un dels primers cineastes en introduir-se en aquesta temàtica va ser Jacques Touneur(1904-1977), francés, artesà i precursor de la “Sèrie B”. Entre les seves obres més memorables, podem trobar: “La mujer pantera”(1942), tracta d’una jove atractiva, capaç de transformar-se en una perversa criatura felina; i “Yo anduve con un zombie”(1943), on els protagonistes, lluiten contra zombis, vudú i màgia negre, en una illa misteriosa, d’atmosfera tèrbola. Terroríficament nova, juga amb la il•luminació, els sons i tensió ambiental de manera molt imaginativa.
El contingut zombi s’ha emprat en centenars de curts i llarg metratges: “La noche de los muertos vivientes”(1968), “La noche de los muertos vivientes 2”(1972), “La venganza de los zombies”(1974), “Zombie”(1978), “Zombie 2”(1979), “Possesión infernal”(1982), “Thriller”(1984), “El regreso de los muertos vivientes”(1985”, “Terrorificamente muertos”(1987), “Braindead”(1992), “28 dias después”(2002), “Resident evil”(2002), “Amanecer de los muertos”(2004), “Resident evil 2: apocalipsis”(2004), “La tierra de los muertos vivientes”(2005), “El amanecer de los zombies”(2006), nomès per posar un petit exemple.

zombi

Aquest any arriben noves pel•lícules, abordant totes les possibles personalitats, d’aquests infeliços, que no saben que són morts i d’insaciable fam de carn humana, preferiblement de cervells. En breu arriben dues seqüeles més, per una banda, “Resident evil: Extintion”(2007) i “28 semanas después”(2007), per l’altre. La primera, és en realitat la tercera entrega, amb la mateixa heroïna, interpretada per Milla Jovovich, que fuig de “Raccoon city” amb un grup de supervivents, que tenen com a missió, travessar el desert de Nevada, en direcció cap a Alaska. No serà fàcil, doncs tota mena de monstres creats per “Umbrella Corporation” els perseguiran sense treva. L’altre, és la continuació de “28 dias después”(2002). La torna a dirigir Danny Boyle, que ha manipulat l’arquetip de zombi de tota la vida, no és tant estúpid ni lent, vers al contrari es tracta, d’una màquina de matar, gairebé atlètica i molt nerviós. Aquesta vegada, passats sis mesos des de l’epidèmia a les illes britàniques, el virus es propaga cap els EE.UU i es torna a repetir el desastre. Però la comèdia s’apropia també del prototip de zombi beneit, parat i babau. Es dirà “Fido”(2007) i la presenta el director canadenc, Andrew Currie. De pròleg original i per trencar-se de riure; Fido és un dels molts engendraments, que surt d’una innovadora empresa, que ha aconseguit domesticar zombies i es dedica a vendre’ls com a mascota i que obeeixen, gràcies a un collar. Fido és l’ànima de la família, que es veu immersa en tota mena de situacions delirants, humor negre i molta ironia.
Així doncs, els addictes a aquest subgènere de l’horror, podeu seguir delectant de noves pel•lícules a la gran pantalla, mentre ens preguntem, si mataran un zombie que s’assembli a Burt Reynolds.

 
Deja un comentario

Publicado por en noviembre 29, 2008 en Artículos, General

 

Etiquetas: , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: